Reageer

CSrugs

Vanuit zijn garage in Asten begint textieltechnoloog Carel Dieudonné in 1979 met het produceren van getufte karpetten. Ervaring heeft hij dan inmiddels genoeg, opgedaan bij onder andere Weverij De Ploeg en Tweke. Het is het begin van Carpet Sign, dat in 2020 een nieuwe naam kreeg: Csrugs.

In de beginperiode krijgt hij vooral opdrachten van het Nederlandse bedrijf Danskina, bekend van hoogwaardige design vloerkleden. In zijn garage produceert Carel de exclusieve getufte karpetten. Met het aannemen van de eerste werknemers is de ruimte te klein en verhuizing noodzakelijk. Uiteindelijk heeft hij een team van tien mensen voor zich werken die de hele dag op een rij met een tuftpistool in hun hand de karpetten tuften.

CSrugs

Naar geautomatiseerde productie

In 1997 komt Carels zoon Feico in het bedrijf. Hij houdt het handtuften voor gezien en stapt over op computergestuurde tuftmachines. Feico start ook met een eigen ontwerpstudio waar designers voortaan exclusieve Carpet Sign collecties ontwerpen. Regelmatig nodigen ze hiervoor studenten van de Design Academy in Eindhoven uit. Elk ontwerp is exclusief, waarbij de maat en kleur afgestemd kan worden op de wensen van de klant. Aan voorraden doen ze dan ook niet.

Onder Feico’s leiding groeit Carpet Sign uit tot een bedrijf met tientallen werknemers. Zijn klantenkring bestaat naast consumenten ook uit kantoren, winkels en hotels. Zijn echtgenote Lilianne focust zich op de export en marketing.

Bedrijfsfilm van Carpet Sign (bron: Youtube)

Continue innovatie

Innovatie staat centraal bij Carpet Sign. Voortdurend zijn ze op zoek naar vernieuwingen in materialen, productietechnieken, interieurtrends en kleuren. Daarvoor ontwikkelen ze samen met een engineerbureau technologische hoogstandjes zoals de tuftrobots. Met hun outdoor karpet ‘Atlantique’ winnen ze enkele designprijzen. Het is een stijlvol alternatief voor de welbekende, maar lelijke gifgroene kunstgrasmatten, te gebruiken op het (dak)terras, balkon of veranda.

De productie vindt nog steeds plaats in Asten, maar in 2020 werd Carpet Sign omgedoopt tot CSrugs, omdat die naam geschikter is voor de internationale markt. De fabriek is een combinatie van hightechmachines en vakmanschap. Met de door de computer aangestuurde robots zijn de mogelijkheden in vorm oneindig: vierkant, rechthoek, cirkel, ellips en zelfs organische vormen behoren tot de mogelijkheden. 

Reactie toevoegen

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.