Conserven

Voeding langer goed houden, dat is iets wat de mens al lang doet. Van ham drogen en haring kaken tot groenten en fruit inmaken. Vroeger vaak een karwei voor de huisvrouw, maar dat verandert.

Conservenfabrieken

In de 19e en 20e eeuw gaat een aantal bedrijven zich toeleggen op de conservering van voedsel, ook in Brabant. Ze zorgen dat vlees, vleeswaren, groenten en fruit lange tijd eetbaar blijven door het product in pakjes, blik of glas, later ook in foliezakken, te verpakken. Klik op het bedrijf van je keuze om er meer over te weten te komen.

Recente reacties

Reactie op Van der Kroon Food Products
BHIC Mariët zei op di, 09/22/2020 - 15:35
Bedankt voor deze toevoeging, Willem.
Reactie op Van der Kroon Food Products
Willem Kruf zei op di, 09/22/2020 - 08:40
In dit pand was voorheen gehuisvest levensmiddelengroothandel Brabant N.V. Zie BHIC verhalen Limonadegazeuzes.
Reactie op Unox
BHIC Mariët zei op wo, 09/16/2020 - 15:20
@Steven, en waren dat dan vaak blikken met deuken of klopt dat verhaal niet? :) @Tim, laat je nog even weten of het nog...
Reactie op Unox
Tim van Drunen zei op di, 09/15/2020 - 10:18
Vaak kreeg ik leverpastei op mijn brood. Ik heb dat in mijn jeugd veel gegeten. Nu zie ik die blikjes weer terug. Heerlijk,...
Reactie op Zwanenberg
Marilou zei op ma, 09/14/2020 - 19:43
Interessant verhaal! En waar veel Ossenaren blij om zijn: de naam Organon keert weer terug: https://www.bd.nl/oss-e-o/organon-keert-zeker-terug-in-oss-naam-binnen-een-jaar-op-de-gevel~ae3dead4/