Conserven

Voeding langer goed houden, dat is iets wat de mens al lang doet. Van ham drogen en haring kaken tot groenten en fruit inmaken. Vroeger vaak een karwei voor de huisvrouw, maar dat verandert.

Conservenfabrieken

In de 19e en 20e eeuw gaat een aantal bedrijven zich toeleggen op de conservering van voedsel, ook in Brabant. Ze zorgen dat vlees, vleeswaren, groenten en fruit lange tijd eetbaar blijven door het product in pakjes, blik of glas, later ook in foliezakken, te verpakken. Klik op het bedrijf van je keuze om er meer over te weten te komen.

Recente reacties

Reactie op Landa Conserven
BHIC Mariët zei op 15 oktober 2021
Bedankt voor je reactie John, da's toch best een hele tijd, vanaf je 14de. Ik hoop dat Adrie meeleest, zodat hij weet dat...
Reactie op Landa Conserven
john voormeulen zei op 15 oktober 2021
tot mijn 23 jaar met onderbreking van 16 maanden diensttijd gr en veel geluk met het bedrijf en doe adrie de gr
Reactie op Landa Conserven
BHIC Mariët zei op 15 oktober 2021
Wat leuk John, dat je hier, als oud-medewerker van dit bedrijf, reageert. Hoe lang heb je er mogen werken?
Reactie op Landa Conserven
John Voormeulen zei op 15 oktober 2021
Het was altijd gezellig wel hard werken maar dat heb ik altijd met plezier gedaan was 14jaar gewerkt op de dubbelstraat en...
Reactie op Landa Conserven
BHIC Mariët zei op 8 februari 2021
Dat is het zeker, D. van Berkel. Heb je wellicht nog speciale herinneringen aan dit bedrijf of aan het eten van de kokkels?