Conserven

Voeding langer goed houden, dat is iets wat de mens al lang doet. Van ham drogen en haring kaken tot groenten en fruit inmaken. Vroeger vaak een karwei voor de huisvrouw, maar dat verandert.

Conservenfabrieken

In de 19e en 20e eeuw gaat een aantal bedrijven zich toeleggen op de conservering van voedsel, ook in Brabant. Ze zorgen dat vlees, vleeswaren, groenten en fruit lange tijd eetbaar blijven door het product in pakjes, blik of glas, later ook in foliezakken, te verpakken. Klik op het bedrijf van je keuze om er meer over te weten te komen.

Recente reacties

Reactie op Henkes jamfabriek, ‘het sjammeke’
BHIC Paul zei op 7 november 2023
@ Nellek Volker @ Renze de Bondt. Als ik jullie reacties lees heb ik het idee, dat het misschien zinvol is jullie in onderling...
Reactie op Henkes jamfabriek, ‘het sjammeke’
BHIC Lisette zei op 3 november 2023
Hartelijk dank voor je aanbod, Renzo! Ik ga het navragen bij mijn collega's en ze komen er binnenkort bij je op terug. 
Reactie op Henkes jamfabriek, ‘het sjammeke’
Renzo De Bondt zei op 3 november 2023
Mijn grootvader (Antoon Magielsen) was vroeger directeur/eigenaar van de fabriek VECO in Zandhoven Belgie. Ik heb nog oude...
Reactie op Henkes jamfabriek, ‘het sjammeke’
BHIC Mariët zei op 19 oktober 2023
Beste Nelleke, wat leuk dat jullie in Kapelle aandacht gaan besteden aan de lokale conservenfabriek. Helaas hebben wij geen...
Reactie op Henkes jamfabriek, ‘het sjammeke’
Nelleke Volker zei op 18 oktober 2023
Hallo, we zijn bezig met een tentoonstelling over de Lokale conservenfabriek in Kapelle. Lika was een onderdeel van Princenhage. Graag...