Conserven

Voeding langer goed houden, dat is iets wat de mens al lang doet. Van ham drogen en haring kaken tot groenten en fruit inmaken. Vroeger vaak een karwei voor de huisvrouw, maar dat verandert.

Conservenfabrieken

In de 19e en 20e eeuw gaat een aantal bedrijven zich toeleggen op de conservering van voedsel, ook in Brabant. Ze zorgen dat vlees, vleeswaren, groenten en fruit lange tijd eetbaar blijven door het product in pakjes, blik of glas, later ook in foliezakken, te verpakken. Klik op het bedrijf van je keuze om er meer over te weten te komen.

Recente reacties

Reactie op Zeg maar Zwan tegen Zwanenberg, Zwan
BHIC Lisette zei op 3 april 2025
Wat leuk dat je je het nog zo goed kunt herinneren, José! Hartelijk dank voor je reactie. En smaakte de boterhammenworst...
Reactie op Zeg maar Zwan tegen Zwanenberg, Zwan
josé winkelman zei op 2 april 2025
Vandaag vond ik bij ons in Leuven een blik boterhammenworst van Zwan. Ik zei tegen mijn man die koop ik, want ( ik ben bijna...
Reactie op Homburg
BHIC Lisette zei op 29 oktober 2024
Wat leuk dat jij zulke mooie herinneringen hebt aan die tijd, Fred. Hartelijk dank voor je reactie! 
Reactie op Homburg
fred van rossem zei op 28 oktober 2024
Als kleine jongen was ik vaak op vakantie bij de familie Schepens aan de Bontsestraat. Oom Frits Schepens was er de grote...
Reactie op Jonker Fris
BHIC Mariët zei op 7 juni 2024
Wat ontzettend leuk Marian, om jouw herinneringen aan deze familie en hun grote huis te lezen. Vond je Heusden erg veranderd,...